Treska smažená ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 120 g Vejce slepičí
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tuk
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 130.7 mg
  • Draslík 656.9 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté hladké a hrubé mouky, oleje a soli připravíme těstíčko, ve kterém porce ryby smáčíme. Zvolna je smažíme v horkém tuku do zlatavé barvy.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu