Zelené noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1500 kcal
 - Sacharidy 231 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 221 g
 - Cholesterol 763.3 mg
 - Draslík 561 mg
 - Vláknina 22387.2 mg
 - Vitamín A 22387.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme v mléce. Do mouky vmícháme podušený špenát, sůl, muškátový květ a mléko. Vypracujeme polotuhé těsto které necháme asi půl hodiny odležet.
 - 
                                2
Z těsta vykrajujeme noky, vkládáme do vařící, osolené vody a vaříme asi 4 minuty.
 - 
                                3
Okapané noky omastíme a podáváme k dušenému nebo pečenému masu.