Vepřová kýta dušená na pivě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2004 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 115 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 345.9 mg
- Draslík 3837.5 mg
- Vláknina 88412.4 mg
- Vitamín A 88412.4 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 94 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kýtu otřeme, protkneme klínky salámu, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Kýtu vyjmeme a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 2 dl piva a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme kýtu, koření a dusíme, občas podlijeme výpekem. 
- 
                                2Když je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme na porce. 
- 
                                3Z výpeku odstraníme zrnka koření, vmícháme protlak a krátce povaříme. 
- 
                                4Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem. 
- 
                                5
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        