Závitky z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 2161 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 354.1 mg
 - Vláknina 5001.3 mg
 - Vitamín A 5001.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky z vepřového bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu a na kostičky nakrájenou okurkou. Plátky stočíme v závitky, ovážeme nití a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme.
 - 
                                2
Potom přidáme cibuli najemno nakrájenou, zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Z měkkých závitků odstraníme nítě a výpek dle chuti dochutíme.