Vepřové kotlety s pomerančem
Suroviny
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 2.25 kávová lžička Solamyl
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 10 ks Hřebíček
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 šálek Džus pomerančový
 - 0.5 šálek Jogurt bílý
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 73.1 mg
 - Draslík 617.8 mg
 - Vláknina 4197.5 mg
 - Vitamín A 4197.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kotlet ořežeme tuk a vyškvaříme ho. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, podlijeme vodou a 15 až 20 minut dusíme po obou stranách dozlatova.
 - 
                                2
V pomerančovém džusu rozmícháme cukr, škrob, sůl a jogurt, přidáme skořici, hřebíček a pomerančovou kůru, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne hladká omáčka.
 - 
                                3
Přecedíme ji, k masu přidáme dílky pomeranče a podáváme.