Kapr pečený s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 293.7 mg
  • Draslík 915.8 mg
  • Vláknina 2434 mg
  • Vitamín A 2434 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcovaného kapra osolíme, uděláme do něj zářezy. Do zářezů vložíme půlkolečka citrónů i s kůrkou (řádně je umyjeme a vypeckujeme).

  • 2

    Kapra pečeme na másle cca 10 minut.

  • 3

    Hotové porce posypeme nasekaným vařeným vejcem smíchaným s drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu