Štika pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Štika obecná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 46.5 mg
  • Vláknina 2447 mg
  • Vitamín A 2447 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze štiky odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme máslo, štiku na něj vložíme a během pečení štiku často potíráme máslem.

  • 4

    Štiku podáváme posypanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu