Štika pečená, protýkaná slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kg Štika obecná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 53.4 mg
  • Vláknina 8.7 mg
  • Vitamín A 8.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.

  • 2

    Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.

  • 3

    Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.

  • 4

    V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.

  • 5

    Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.

Komentáře k receptu