Gratinované vepřové řízky s kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 4.5 mg
  • Vláknina 68.9 mg
  • Vitamín A 68.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nařízneme po okrajích, naklepeme, osolíme, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách, přendáme do pekáčku nebo zapékací nádoby, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem, paprikou a zakapeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Vložíme pod rozehřátý gril nebo dobře vyhřáté trouby a zapečeme, až se sýr roztaví a zezlátne.

Komentáře k receptu