Spaghetti s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Chléb konzumní
  • 120 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 180 g Pancetta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 17100 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 5541.8 mg
  • Vitamín A 5541.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nakrájený česnek a pancettu nakrájenou na tenké proužky orestujeme dokřupava na pánvi s nepřilnavým dnem.Sundáme z ohně a udržujeme v teple.

  • 2

    Den starý chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na dvou lžících oleje.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev ke chlebu.Dále přidáme orestovanou pancettu s česnekem,najemno nasekanou petrželku,zbývající olej a nastrouhaný sýr pecorino.Podle chuti osolíme a opepříme,promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu