Polévka z fazolek a karotky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Karotka
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Fazolové lusky zelené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 335.4 mg
  • Vláknina 3150.5 mg
  • Vitamín A 3150.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut.

  • 3

    Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme.

Komentáře k receptu