Polévka z fazolek s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 šálek Fazolové lusky zelené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 624.2 mg
  • Vláknina 2704 mg
  • Vitamín A 2704 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky zbavené vláken a společně podusíme. Přilijeme vývar a povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Potom za stálého míchání přisypeme krupici a vše vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec přidáme rozklepnuté vejce a necháme je srazit.

  • 3

    Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku, polévku osolíme a zjemníme kouskem másla.

  • 4

    Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu