Polévka z fazolek s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 624.2 mg
 - Vláknina 2704 mg
 - Vitamín A 2704 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky zbavené vláken a společně podusíme. Přilijeme vývar a povaříme asi 5 minut.
 - 
                                2
Potom za stálého míchání přisypeme krupici a vše vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec přidáme rozklepnuté vejce a necháme je srazit.
 - 
                                3
Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku, polévku osolíme a zjemníme kouskem másla.
 - 
                                4
Podáváme s toasty.