Koláč ke kávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 137.9 mg
  • Vláknina 2300 mg
  • Vitamín A 2300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 838.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka dáme lžičku z odváženého množství cukru a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny, přidáme kvásek a mouku. Těsto vložíme do vymaštěné formy a necháme částečně vykynout. Povrch poklademe omytým ovocem a necháme ještě kynout.

  • 3

    Koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu