Krémová slepičí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Slepice
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 529.2 mg
  • Vláknina 3486.5 mg
  • Vitamín A 3486.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou slepici rozkrájíme na menší kusy a s cibulí a zeleninou ji uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom maso vykostíme a rozemeleme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme umleté maso a vše ještě 5 minut povaříme.

  • 3

    Před podáváním do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.

  • 4

    Podáváme s toasty nebo s pečivem.

Komentáře k receptu