Vepřové kotlety se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 379.3 mg
  • Vláknina 2443.5 mg
  • Vitamín A 2443.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a na másle po obou stranách opečeme. Vložíme je do teplého kastrolu.

  • 2

    Do zbylého másla přidáme smetanu smíchanou s hořčicí a protlakem. Krátce povaříme.

  • 3

    Horké kotlety pokapeme citronovou šťávou a přelijeme připravenou omáčkou.

  • 4

    Podáváme se suchou rýží.

Komentáře k receptu