Treska na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1086.2 mg
  • Vláknina 3387 mg
  • Vitamín A 3387 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tresky stáhneme kůži, vykostíme a naporcujeme. Porce uhladíme nožem do pěkného tvaru, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriku a na tomto základu opečeme rybu po obou stranách. Následně rybu mírně podlijeme a dusíme zhruba 5 minut na každé straně. V případě, že jsou porce vyšší, dusíme ji déle.

Komentáře k receptu