Karbanátky z vařeného uzeného masa II
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 43.7 mg
- Vláknina 266.7 mg
- Vitamín A 266.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vařené uzené maso nakrájíme na menší kostky a umeleme. 
- 
                                2Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, řádně rozmícháme a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme namleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a směs řádně promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanou housku. 
- 
                                3Prkénko posypeme strouhanou houskou a utvoříme na něm 8 menších karbanátků, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme. Smažíme je krátce, neboť jsou všechny přísady již předvařené. 
- 
                                4Usmažené karbanátky skládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        