Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Treska aljašská
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 1495.3 mg
  • Vláknina 5430.5 mg
  • Vitamín A 5430.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme osolené porce tresky (nebo jiné ryby) a zprudka opečeme po obou stranách. Poté k rybě přidáme papriku, na plátky nakrájené žampióny a vše dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme. Dusíme zhruba 10 minut.

  • 2

    Mouku rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Dle potřeby pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu