Fazolový salát s bylinkami a kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 ml Olej olivový
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 šálek Fazole černé
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1491.9 mg
  • Vláknina 21476.7 mg
  • Vitamín A 21476.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole dáme na noc do studené vody, scedíme je a v čerstvé vodě je deset minut zprudka povaříme. Pak zmírníme oheň, přidáme tymián, bobkový list, překrojenou cibuli a vaříme zvolna asi 1 hodinu. Směs pak zcedíme a vyhodíme bylinky a cibuli.

  • 2

    Smícháme prolisovaný česnek, petržel, šťávu, olej, sůl a pepř. Zalijeme fazole a promícháme je. Tři vejce natvrdo nasekáme s okurkou a podáváme.

Komentáře k receptu