Vařené hnědé fazole s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 183.5 mg
  • Vláknina 8975.8 mg
  • Vitamín A 8975.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a zakryté vaříme na mírném ohni cca 2h.

  • 2

    Poté slijeme fazole, doplníme je čerstvou vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 60-90min doměkka. Pokud je to nutné, doplníme průběžně vodu. Krátce před koncem vaření je osolíme. Petželku opláchneme, nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat na cedníku.

  • 3

    Oloupaný česnek najemno nasekáme, smícháme s fazolemi, olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a směs rozdělíme do misek.

  • 4

    Vejce zprudka zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozložíme na fazole, posypeme petrželkou a dozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu