Bramborová polévka na kyselo – redukční
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 5 g Pepř černý celý
 - 250 ml Mléko odtučněné
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Nové koření celé
 - 5 ks Bobkový list
 - 1 hrst Kopr čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 608.8 mg
 - Vláknina 7549.5 mg
 - Vitamín A 7549.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.
 - 
                                2
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                3
Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.
 - 
                                4
Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.