Jehněčí v kari omáčce
Suroviny
- 1500 g Jehněčí plec
 - 180 g Cibule
 - 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 24 g Kari koření
 - 200 g Rajčata
 - 10 g Zázvor celý
 - 80 g Banány
 - 50 g Jablka
 - 50 ml Olej stolní
 - 200 ml Voda pitná
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 169.7 mg
 - Draslík 952.7 mg
 - Vláknina 5890 mg
 - Vitamín A 5890 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.
 - 
                                3
Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.