Zmrzlina lískooříšková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 634.5 mg
 - Draslík 181.3 mg
 - Vláknina 3133.3 mg
 - Vitamín A 3133.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1035.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pražené lískové oříšky nameleme nebo nadrtíme, zakapeme trochou mléka, necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
 - 
                                2
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Oříšky utřeme na pastu a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
 - 
                                3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.