Zmrzlina z kávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 634.5 mg
 - Draslík 63.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1034.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu kávy umeleme a polovinu kávových zrn nadrtíme na jemno. Zakapeme trochou horkého mléka, necháme louhovat. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
 - 
                                2
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Mléko s kávou mezitím zhnědlo, opatrně jej s kávou přimícháme do hmoty na zmrzlinu, čímž ji obarvíme.
 - 
                                3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.