Brambory s jablky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mateřídouška
  • 4 ks Jablka
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 1274.1 mg
  • Vláknina 20100 mg
  • Vitamín A 20100 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájené na kousky uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Krátce je osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Jablka promícháme s bramborami, rozmačkáme, vmícháme koření a nakrájenou, osmaženou slaninu. Pokrm podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 10.08.2016 14:18:02

Místo mateřídoušky, kterou nemám, jsem dala čerstvý tymián. Použila bych i šalvěj. Recept musím pochválit, klidně by se mohla vynechat i slanina, ale to záleží na chuti každého. K takovéto příloze si dovedu přestavit nějaké jemné kuřecí nebo krůtí maso v různých úpravách. Palec nahoru.

Odpovědět