Křupavé brambory s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory
  • 2 ks Křížaly (sušená jablka)
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 884.5 mg
  • Vláknina 10782.7 mg
  • Vitamín A 10782.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme tak, jak to máme rádi. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.

  • 2

    Poté je slijeme, promícháme je s hořčicí a olejem a dáme do pekáčku. Pečeme je 20 minut na 200 °C.

  • 3

    Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jádřinců. Každé jablko nakrájíme na 12 dílků a vmícháme to do pekáčku k bramborám. Pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu