Rýže zeleninová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 8 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 53.8 mg
- Vláknina 4815 mg
- Vitamín A 4815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat.
-
2
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme ji trochou vody, přidáme tuk a dusíme do poloměkka. Přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Nakonec do rýže se zeleninou lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 03.05.2016 16:38:43
Použila jsem rýži parboiled, po uvaření se nelepí. Kořenovou zeleninu není třeba vařit zvlášť, ale může se přidat nakrájená na drobné kostičky přímo k rýži. Rýže se dá připravit na sporáku, ale je třeba dobrý kastrol se silným dnem. Pak se dá udělat v troubě, remosce nebo i mikrovlnné troubě. Je to fajn příloha třeba ke kuřecímu masu.
Odpovědět