Okurky s houbovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 693 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 1503 mg
 - Vláknina 7889.8 mg
 - Vitamín A 7889.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme a nakrájíme na 8 špalíčků. Vždy na jedné straně špalíček vydlabeme, okurky povaříme 10 minut ve vývaru. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěné žampiony nakrájíme na kostky. Oloupanou, posekanou cibuli osmahneme na másle. Vydlabanou dužinu okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu rozsekaných bylinek a uvedeme do varu. Potom směs nalijeme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a krájíme na kostky. Smícháme je se žampiony a cibulí, nádivku osolíme, opepříme.
 - 
                                4
Připravené špalíčky naplníme nádivkou, urovnáme do zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 10 minut.