Telecí plíčky po vídeňském způsobu
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 600 g Telecí plíce
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Nové koření celé
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Cukr kostkový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Tymián sušený
 - 0.5 dl Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 540.6 mg
 - Draslík 1131.1 mg
 - Vláknina 29871.2 mg
 - Vitamín A 29871.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme telecí plíce a po vychladnutí je nakrájíme na nudle.
 - 
                                2
Nakrájíme cibuli na větší kousky a podusíme dobleda na másle. Přidáme několik kuliček pepře, zrnek nového koření, bobkový list, trochu tymiánu a citronovou kůru.
 - 
                                3
Udušenou cibuli zaprášíme moukou, necháme podusit, přidáme trochu octa a vývar tak, aby jsme neměli omáčku příliš hustou ani řídkou.
 - 
                                4
Osolíme a nechám provařit. Přecedíme a do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, 2 kostky cukru a nakrájené plíčky. Vše necháme chvilku povařit.
 - 
                                5
Zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutky. Pokud máme plíčky málo kyselé, dochutíme trochou octa nebo citronovou šťávou.