Dušené hovězí s tuřínem a celerem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 5 g Petržel - nať
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Celer bulvový
 - 1 ks Tuřín
 - 2 ks Brambory
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 dl Víno červené
 - 4 dl Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 720 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 897.7 mg
 - Vláknina 18001.5 mg
 - Vitamín A 18001.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci se silným dnem rozpálíme lžíci oleje a hovězí maso nakrájené na kostičky na něm zprudka, asi 5 minut, za stálého míchání orestujeme dohněda.
 - 
                                2
Přendáme do mísy a na pánvi opět rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přilejeme víno, přivedeme k varu a na mírném ohni bez pokličky vaříme za občasného míchání asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté přidáme maso, vývar, osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání a pod pokličkou asi hodinu, až maso změkne.
 - 
                                3
Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme k masu a opět na mírném ohni vaříme, dokud zelenina není hodně měkká, asi 40 minut. Vyndáme bobkový list a pokud je omáčka příliš řídká, zprudka ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne.