Kapustová polévka se žampiony a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 866 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 1210.7 mg
 - Vláknina 8925.1 mg
 - Vitamín A 8925.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 162.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
 - 
                                2
Přidáme vroucí vodou spařenou rýži a zvolna vaříme doměkka.
 - 
                                3
Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.