Pečená obalovaná jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 90.1 mg
 - Draslík 250.2 mg
 - Vláknina 12154 mg
 - Vitamín A 12154 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.