Grilované sardinky na topince
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2889.8 mg
 - Vláknina 24013.2 mg
 - Vitamín A 24013.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 141.2 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z čerstvých chlazených sardinek odkrojíme od hlavy podle páteře vždy dva plátky, 2 stroužky česneku prolisujeme a jeden stroužek posekáme najemno. Nakrájíme dvě lžičky čerstvého tymiánu, šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, cherry rajčata rozpůlíme a lístky bazalky natrháme na kousky. Ukrojíme 2 silné krajíce chleba, nejlépe pain poilane.
 - 
                                2
Plátky sardinek položíme na pečící plech kůží navrch, pokapeme lžící olivového oleje a posolíme. Plech položíme pod gril a sardinky grilujeme, až je kůže mírně křupavá. Krajíce bílého chleba potřeme lžící olivového oleje a prolisovaným česnekem, osolíme je, posypeme tymiánem a opečeme po obou stranách dokřupava.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme zbylý olivový oleje a na něm krátce osmažíme pokrájený česnek a šalotku. Přidáme rajčata, prudce je opečeme a když mírně změknou, posypeme je bazalkou a pánev odstavíme.
 - 
                                4
Na opečené krajíce chleba navršíme horká rajčata, navrch položíme vždy tři plátky sardinek, opepříme, popřípadě přisolíme a servírujeme.