Klasická hovězí polévka
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
 - 50 g Kapusta růžičková
 - 50 g Květák
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Nové koření celé
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 hrst Nudle vaječné
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 56.6 mg
 - Draslík 394.2 mg
 - Vláknina 4200.1 mg
 - Vitamín A 4200.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil.
 - 
                                3
Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem.
 - 
                                4
Horkou polévku ihned podáváme.