Makarony s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 390 mg
 - Draslík 641.2 mg
 - Vláknina 8270 mg
 - Vitamín A 8270 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné ledvinky namočíme asi na 1 hodinu do mléka. Potom je propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a zprudka nasucho opečeme. Podlijeme vývarem z cibule a kmínu a dusíme.
 - 
                                2
Poloměkké ledvinky zahustíme nasucho opraženou moukou, osolíme, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme.
 - 
                                3
Do ledvinek zamícháme uvařené makarony, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou a podáváme.