Krůtí řízky v pomerančové omáčce
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Pomeranče
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 802.3 mg
 - Vláknina 9744.3 mg
 - Vitamín A 9744.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme a osušíme. Olej smícháme se 2 lžícemi pomerančové šťávy, osolíme, opepříme a vmícháme na plátky nasekaný česnek. Řízky rozpůlíme a vložíme do marinády. Marinujeme asi 60 minut v chladničce. Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Řízky vyjmeme z marinády a opékáme na pánvi bez tuku asi 8 minut z obou stran. Vyjmeme je z pánve a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Na pánev nalijeme ocet a za stálého míchání v něm rozpustíme cukr. Vlijeme citronovou a pomerančovou šťávu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené pomeranče a prohřejeme.
 - 
                                4
Řízky upravíme na talíře a zalijeme pomerančovou omáčkou.