Řecký salát se sýrem feta
Suroviny
- 250 g Sýr Feta
 - 250 g Okurka salátová
 - 250 g Olivy nakládané
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Oregano čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Chléb Pita
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1306 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 21.3 mg
 - Draslík 337.6 mg
 - Vláknina 6667.8 mg
 - Vitamín A 6667.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm a dáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme a vydlabeme. Zbylou dužninu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které přisypeme k pokrájenému sýru. Přidáme vypeckované olivy.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přisypeme do mísy.
 - 
                                3
Rozkrájíme rajčata, odstraníme semínka a přidáme k ostatním surovinám. Vše opatrně promícháme.
 - 
                                4
Smícháme olivový olej s medem a přilijeme do salátu. Salát podle chuti okyselíme šťávou vymačkanou z citronu. Osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou folií. Vše uložíme do lednice.
 - 
                                5
Na talíři ozdobíme snítkou oregana. Podáváme s pita chlebem.