Domácí hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 480.5 mg
 - Vláknina 6287.5 mg
 - Vitamín A 6287.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory nakrájíme na hranolky. Propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme. Dáme do mísy a důkladně promícháme s olejem.
 - 
                                2
Hranolky rozprostřeme po plechu a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C 40-45 minut dozlatova. Jednou obrátíme. Osolíme, opepříme a podáváme horké.