Makarony z Rhodosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1204 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 888 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 1195.4 mg
 - Vláknina 19879 mg
 - Vitamín A 19879 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.
 - 
                                2
Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.
 - 
                                4
Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.