Velikonoční nádivka s mletým masem
Suroviny
- 200 g Vepřové maso mleté
 - 160 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 174.7 mg
 - Draslík 218.8 mg
 - Vláknina 4633.3 mg
 - Vitamín A 4633.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 261.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme.
 - 
                                2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, petrželku, sůl a koření. Směs dobře promícháme.
 - 
                                3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

