Makarony s ančovičkami a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1017 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 585.8 mg
 - Vláknina 5244.8 mg
 - Vitamín A 5244.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a vše osmahneme asi 5 minut. Nakrájíme si na plátky žampiony, ančovičky, olivy a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme, opepříme a dusíme 5 minut. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Pak je důkladně scedíme a udržujeme v teple. Přimícháme směs a na talíři ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.