Fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 378.7 mg
 - Vláknina 7068.4 mg
 - Vitamín A 7068.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
 - 
                                3
Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.
 - 
                                4
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                5
Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.
 - 
                                6
Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
 - 
                                7
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.