Vepřové souvlaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 604.2 mg
 - Vláknina 3796.5 mg
 - Vitamín A 3796.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem.
 - 
                                2
Necháme marinovat nejméně 2hodiny, lépe do druhého dne.
 - 
                                3
Poté maso napíchneme na špejle, osolíme ze všech stran a na rozpáleném grilu 10-12min ogrilujeme.
 - 
                                4
Podáváme s tzatziki případně česnekovým chlebem.