Krémová kedlubnová polévka s karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 192.9 mg
 - Vláknina 4470.5 mg
 - Vitamín A 4470.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém másle zpěníme mouku, vmícháme karí koření, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
 - 
                                2
Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. Po částečném vychladnutí je rozmixujeme a přidáme do povařené jíšky spolu s kostkou masoxu. Polévku přisolíme a povaříme.
 - 
                                3
Nakonec do polévky přilijeme mléko, přihřejeme ji téměř k varu a posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.
 - 
                                4
Ihned podáváme.