Patizony smažené v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 139.2 mg
 - Draslík 343.9 mg
 - Vláknina 6185 mg
 - Vitamín A 6185 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté patizony nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Osolíme je a potřeme utřeným česnekem.
 - 
                                2
Rozšleháme vejce, mouku, 1 lžíci oleje, mléko a sůl. Ve vzniklém těstíčku namáčíme plátky patizonů a vkládáme je do rozehřátého oleje. Usmažíme je po obou stranách dorůžova.