Sváteční žampionová polévka
Suroviny
- 1 kostka Bujón houbový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 138.7 mg
 - Draslík 225.2 mg
 - Vláknina 2021.3 mg
 - Vitamín A 2021.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a žampiony jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přisypeme mouku, osmahneme, postupně zalijeme vodou a rozšleháme. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Nakonec přidáme Masox, smetanu, prohřejeme, a posypeme nasekanou petrželkou a drobně pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            