Bramborový koláč se strouhanými jablky a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 55.1 mg
 - Draslík 325.8 mg
 - Vláknina 6212.8 mg
 - Vitamín A 6212.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a pokrájené máslo.
 - 
                                2
Jedním vejcem zaděláme trochu tužší těsto, které vyválíme na dvě stejné placky.
 - 
                                3
Jednu placku přeneseme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme strouhanými jablky a skořicovým cukrem.
 - 
                                4
Přikryjeme druhou plackou, kraje k sobě přitiskneme a povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
Pečeme ve středně teplé troubě.