Pečená zelenina s tofu a sezamem
Suroviny
- 250 g Hrachové lusky
 - 200 g Brokolice
 - 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.61 polévková lžíce Olej sezamový
 - 7 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 520.7 mg
 - Vláknina 13883.8 mg
 - Vitamín A 13883.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Promícháme se 3 lžícemi sezamového oleje, 3 lžícemi citronové šťávy, nasekaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Necháme chvíli rozležet.
 - 
                                2
Omytou cuketu a očištěný pórek nakrájíme na dlouhé nudličky, brokolici rozebereme na růžičky, hrachové lusky necháme celé.
 - 
                                3
Rozehřejeme zbylý olej a za stálého míchání na něm opékáme zeleninu asi 5 minut. Zalijeme zbylou citronovou šťávou, přidáme prolisovaný stroužek česneku. Osladíme, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut.
 - 
                                4
Zeleninu a Tofu upravíme na talíře a podáváme posypané nasucho opraženými sezamovými semínky.