Pečená treska s rýží
Suroviny
- 300 g Hrášek mražený
 - 180 g Rýže loupaná
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Rajčata
 - 4 ks Treska aljašská
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 865 mg
 - Bílkoviny 186 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 382 mg
 - Draslík 4282.8 mg
 - Vláknina 10375.2 mg
 - Vitamín A 10375.2 mg
 - Vitamín B6 4.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek.
 - 
                                2
Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut.
 - 
                                4
Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme.