Tuňák s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Tuňák obecný
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Olivy černé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 7 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 979 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 674.3 mg
 - Vláknina 5759.1 mg
 - Vitamín A 5759.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Do omáčky přidáme kapary, olivy a dusíme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, nasekanými bylinkami a mírně osladíme. Odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Omyté porce tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme na 4 lžících oleje dozlatova. Upravíme je na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.